30. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Cannelloni se špenátem a ricottou jsou lahodným italským jídlem, které se stane hitem na každém talíři. Tato oblíbená trubičková těstovina je naplněna směsí čerstvého špenátu, krémové ricotty a příjemně chutnou sýrovou omáčkou. Recept je snadný na přípravu a představuje skvělou možnost pro všechny milovníky italské kuchyně, kteří si chtějí dopřát něco výjimečného. Navíc, díky našim tipům na přípravu, tyto lahodné cannelloni budou vypadat skvostně na každém talíři.
Suroviny:
- 12 kusů cannelloni těstovin
- 300 g čerstvého špenátu
- 250 g ricotty
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 2 lžíce olivového oleje
- 200 g rajčatové omáčky
- 100 g Parmazánu, nastrouhaného
- Sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Nejprve předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.
- V hrnci s vroucí vodou uvařte cannelloni těstoviny podle návodu na obalu. Opatrně je odcejte a nechte je vychladnout.
- V pánvi na středním ohni si rozpalte olivový olej. Přidejte cibuli a česnek a restujte je dozlatova.
- Přidejte špenát a smažte, dokud nezměkne. Ochutnejte solí a pepřem.
- Do mísy smíchejte ricottu se špenátem a dobře promíchejte.
- Do každého cannelloni těstoviny pomocí naběračky nebo lžíce naplňte špenátovou směsí.
- Vymažte pekáč olejem a vložte naplněné cannelloni těstoviny.
- Nastrouhejte parmazán a posypte ho těstovinami. Nalijte rajčatovou omáčku svrchu.
- Pokryjte pekáč alobalem a pečte v troubě po dobu 20 minut.
- Poté odstraňte alobal, zvýšte teplotu trouby na 200 stupňů Celsia a pečte dalších 10 minut nebo dokud sýr nezhnědne a omáčka nezačne bublat.
- Hotové cannelloni se špenátem a ricottou podávejte teplé. Dobrou chuť!