30. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Cannelloni se špenátem a ricottou
zdroj: Recepty 24/7

Cannelloni se‌ špenátem a ricottou‍ jsou lahodným italským jídlem, ⁣které se⁢ stane hitem ‍na každém talíři. Tato oblíbená trubičková⁢ těstovina je naplněna směsí čerstvého špenátu, krémové ricotty‌ a příjemně⁢ chutnou sýrovou omáčkou. Recept je ​snadný na přípravu a představuje ⁤skvělou možnost pro‌ všechny​ milovníky italské ⁢kuchyně, kteří si chtějí dopřát něco ‌výjimečného. Navíc, díky⁣ našim tipům na přípravu,‌ tyto lahodné ⁢cannelloni‍ budou vypadat skvostně na ‌každém talíři.

Suroviny:

  • 12 kusů cannelloni⁢ těstovin
  • 300 ‍g‍ čerstvého špenátu
  • 250 g ricotty
  • 1 ⁢cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 200 g rajčatové omáčky
  • 100 g Parmazánu, nastrouhaného
  • Sůl a⁣ pepř podle‌ chuti

Postup:

  1. Nejprve předehřejte ⁣troubu na 180 stupňů Celsia.
  2. V hrnci⁣ s vroucí vodou uvařte ⁢cannelloni těstoviny podle návodu na⁣ obalu. Opatrně je odcejte a⁤ nechte ‌je vychladnout.
  3. V pánvi na středním ⁤ohni ⁢si rozpalte olivový olej. Přidejte cibuli a česnek a restujte je dozlatova.
  4. Přidejte špenát​ a smažte, dokud nezměkne. ⁣Ochutnejte​ solí a ⁤pepřem.
  5. Do mísy⁣ smíchejte ‍ricottu se špenátem⁢ a dobře promíchejte.
  6. Do každého ​cannelloni těstoviny⁢ pomocí ​naběračky ⁤nebo lžíce‍ naplňte špenátovou ⁤směsí.
  7. Vymažte pekáč olejem⁣ a vložte‌ naplněné ⁣cannelloni těstoviny.
  8. Nastrouhejte parmazán a posypte ho ‍těstovinami.‍ Nalijte ⁣rajčatovou omáčku svrchu.
  9. Pokryjte pekáč ‌alobalem a ​pečte v ⁢troubě ‌po dobu 20​ minut.
  10. Poté odstraňte ⁢alobal,⁢ zvýšte teplotu⁤ trouby na 200 stupňů Celsia a pečte⁤ dalších 10⁣ minut nebo dokud sýr nezhnědne a omáčka nezačne bublat.
  11. Hotové cannelloni⁢ se špenátem ⁢a⁢ ricottou podávejte teplé.⁤ Dobrou chuť!