29. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte osvěžující a zdravou alternativu ke klasickým zeleninovým rolkám? Vyzkoušejte naše lahodné freskové vietnamské zeleninové rolky! Tato tradiční vietnamská specialita je plná čerstvé zeleniny a bylin, které se harmonicky prolínají ve výjimečně chutné kombinaci. Vychutnejte si lehký a přesto sytý pokrm plný vitamínů a minerálů. Naše receptura vám krok za krokem ukáže, jak si připravit tyto rolky doma jednoduše a rychle. Neotálejte a začněte si užívat zdravý a lahodný vietnamský zážitek přímo ve své kuchyni!
Suroviny
- 150 g rýžových papírů
- 100 g rýže
- 1 mrkev
- 1 okurka
- 1 červená paprika
- 100 g bílé ředkve
- 100 g zelených fazolků
- čerstvá máta
- svíčková na usmažení
- sojová omáčka
- čerstvý citron
Postup
- Připravte rýži dle návodu na obalu.
- Oloupejte a nakrájejte na tenké nudličky mrkev, okurku, papriku a ředkev.
- Očistěte a uvařte zelené fazolky ve slané vodě do měkkosti.
- Namočte rýžové papíry na pár sekund do teplé vody, dokud nezměknou.
- Na stůl položte navlhčený utěr a položte namočený rýžový papír na vrch.
- Na střed papíru položte lžíci uvařené rýže a přidejte trochu zeleniny a nasekané čerstvé máty.
- Zabalte rolku tak, aby byla pevná a současně se neroztrhla.
- Opakujte s ostatními papíry a přísadami, dokud nemáte všechny rolky hotové.
- Na pánvi rozpalte svíčkovou a smažte rolky na obou stranách, dokud nejsou zlatavě hnědé.
- Servírujte s omáčkou z sojové omáčky a čerstvým citronem.