29. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Lasagne di carne je italské klasické jídlo plné chutí a vůně. Tato lahodná vrstvená pečená těstovinová směs je připravena s vrstvami mletého masa, sýru a omáček. Náš jednoduchý recept na Lasagne di carne vám umožní vytvořit dokonalou kombinaci šťavnatého masa, aromatických bylinek a syrového tvarohu. Bez ohledu na to, zda jste začátečník nebo profesionální kuchař, tato pokrmová showstopper jistě potěší celou rodinu. Sledujte naše kroky a připravte si tento bohatý a sýtý talíř lasagní di carne, který vám rozhodně způsobí příjemné vzpomínky na italskou kuchyni.
Suroviny
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 cibule, nakrájená na drobno
- 2 stroužky česneku, nakrájené na drobno
- 400 g rajčatového pyré
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného bazalku
- 250 g sušených lasagní
- 400 g ricotty
- 100 g parmezánu, nastrouhaného
- 200 g mozzarelly, nastrouhané
- sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte mleté maso a smažte, dokud nezhnědne.
- Přidejte rajčatové pyré, rajčatový protlak, sušené oregano, sušený bazalk a osolte a opepřete podle chuti.
- Vše dobře promíchejte a vařte na mírném ohni asi 20 minut.
- V mezičase uvařte sušené lasagně podle pokynů na obalu.
- Vymažte pekáč olejem a vrstvěte lasagně, masovou směs, ricottu, nastrouhaný parmezán a mozzarellu. Opakujte, dokud nevyčerpáte všechny suroviny.
- Zakryjte pekáč a pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 30 minut.