28. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Ragu s mletým hovězím(+ variační menu)
zdroj: Recepty 24/7

​ Potěšte své chuťové buňky chutným ragú s mletým ⁢hovězím. Tento‍ lahodný recept je plný bohatých a aromatických chutí, ⁤které vás okouzlí.⁢ S výběrem⁢ variačního menu, ⁤můžete přizpůsobit tento recept svým preferencím, čímž získáte⁣ skvělou možnost‌ přizpůsobení podle vašich potřeb. Vyberte si⁣ tento recept jako hlavní⁤ jídlo na⁤ svou večeři a užijte‌ si⁢ lahodnou kombinaci chutí a vůní.

Suroviny

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1 cibule, nakrájená na drobno
  • 2 stroužky ​česneku, nasekané
  • 2 rajčata, oloupaná a nakrájená⁢ na ⁢kostičky
  • 1 mrkev, nastrouhaná
  • 1 středně velká paprika, nakrájená na kostičky
  • 400 ml rajčatového protlaku
  • 250 ml⁢ vývaru
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného bazalku
  • 1 lžička cukru
  • sůl a pepř podle chuti
  • olivový olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a⁢ osmahněte​ cibuli ⁢a česnek dozlatova.
  2. Přidejte mleté hovězí maso⁢ a smažte ho, dokud nezhnědne.
  3. Přidejte nakrájená rajčata, mrkev⁣ a ‍papriku. Smažte je asi 5 ⁢minut,‌ dokud zelenina nezměkne.
  4. Přidejte rajčatový protlak,‍ vývar, oregano, bazalku a cukr.​ Dobře promíchejte.
  5. Pokud je to‍ potřeba,⁣ přidejte sůl a pepř podle chuti.
  6. Všechno povařte na mírném plameni ‌přibližně ‌30–40 minut, dokud se omáčka nezredukuje a ⁣nezhustne.
  7. Servírujte s těstovinami nebo bramborovou kaší.

Variační menu

  • Pokud máte rádi pikantní jídla, můžete do ragu přidat jalapeňo papričky na vroucím ⁢oleji.
  • Pro pestřejší chuť můžete do ragu přidat olivy nebo kapary.
  • Chcete-li zvýraznit chuť masa, můžete přidat na pánvi před mletým hovězím masem několik plátků slaniny.