28. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Fettuccine Alfredo
zdroj: Recepty 24/7

⁤ Fettuccine Alfredo je klasické italské jídlo, které se skládá z čerstvých širokých ⁣těstovin, ⁤bohaté krémové omáčky a lahodných sýrových plátků. Tento recept je jednoduchý,‌ rychlý a perfektní pro všechny milovníky ‍těstovin. Sledujte naše​ kroky a naučte ⁢se, jak připravit autentický Fettuccine Alfredo jako profesionál. Vaše chuťové​ pohárky ​vám ‍za to budou vděčné!

Suroviny

  • 250‍ g ‌fettuccine⁣ těstovin
  • 100 g másla
  • 200 ml smetany ke šlehání (nebo kysaná smetana)
  • 100 g parmazánu, nastrouhaného
  • sůl a pepř dle chuti
  • čerstvý petržel⁣ na ozdobu

Postup

  1. Ve velkém hrnci ‍s osolenou vodou uvařte fettuccine těstoviny dle ‍pokynů na obalu.
  2. V menším hrnci rozpusťte máslo na středním ⁤ohni.
  3. Přidejte smetanu ke šlehání a vařte, dokud se směs nezačne zahřívat.
  4. Přidejte nastrouhaný parmazán a nechte ho rozpustit, občas ⁣zamíchejte.
  5. Pokud je omáčka příliš hustá, můžete přidat​ trochu vody z vaření těstovin.
  6. Ochuťte solí a pepřem dle ⁣chuti.
  7. Odkalujte uvařené fettuccine nudle a přidejte je do omáčky.
  8. Dobře ⁣promíchejte, aby se ‌těstoviny prostřednictvím omáčky dostatečně promísily.
  9. Servírujte na talíře a ozdobte ⁤čerstvým petrželem.