27. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Ratatouille s koprovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

‍Vyzkoušejte⁣ tento lahodný recept⁢ na ratatouille s koprovou omáčkou. Kombinace čerstvé‍ zeleniny ‍jako je baklažán, paprika a cuketa v harmonii⁣ s aromatickou koprovou omáčkou je nepřekonatelná. ​Náš jednoduchý a chutný recept Vás okouzlí⁣ svou bohatou, ale přitom ‍zdravou chuťou. Vyzkoušejte ho ještě dnes a užívejte si skvělou kombinaci zeleniny a omáčky, která Vás svou originalitou nadchne.

Suroviny

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na tenká kolečka
  • 2 papriky (jedna červená a jedna žlutá), nakrájené na plátky
  • 2 cukety, nakrájené na plátky
  • 2 baklažány, nakrájené na plátky
  • 4 rajčata, nakrájená na plátky
  • 2 stroužky česneku, nasekané na jemno
  • 1 lžička sušeného oregana
  • sůl a pepř podle chuti
  • 2 lžíce čerstvého kopru, nasekaného na jemno
  • 300 ml smetany ke šlehání

Postup

  1. Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli do zlatova.
  2. Přidáme papriky a smažíme dalších 5 minut, dokud se nezměknou.
  3. Přidáme cukety, baklažány, rajčata, česnek, oregano, sůl a pepř. Promícháme a vaříme pod pokličkou na středním ohni asi 15 minut, dokud se zelenina nezměkne.
  4. Přidáme nasekaný kopr a smetanu ke šlehání. Zamícháme a necháme vařit dalších 5 minut.
  5. Hotové ratatouille podáváme teplé jako hlavní jídlo nebo přílohu k masu nebo rybě. Můžeme ho také podávat s rýží nebo grilovaným chlebem.