27. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný recept na ratatouille s koprovou omáčkou. Kombinace čerstvé zeleniny jako je baklažán, paprika a cuketa v harmonii s aromatickou koprovou omáčkou je nepřekonatelná. Náš jednoduchý a chutný recept Vás okouzlí svou bohatou, ale přitom zdravou chuťou. Vyzkoušejte ho ještě dnes a užívejte si skvělou kombinaci zeleniny a omáčky, která Vás svou originalitou nadchne.
Suroviny
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená na tenká kolečka
- 2 papriky (jedna červená a jedna žlutá), nakrájené na plátky
- 2 cukety, nakrájené na plátky
- 2 baklažány, nakrájené na plátky
- 4 rajčata, nakrájená na plátky
- 2 stroužky česneku, nasekané na jemno
- 1 lžička sušeného oregana
- sůl a pepř podle chuti
- 2 lžíce čerstvého kopru, nasekaného na jemno
- 300 ml smetany ke šlehání
Postup
- Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli do zlatova.
- Přidáme papriky a smažíme dalších 5 minut, dokud se nezměknou.
- Přidáme cukety, baklažány, rajčata, česnek, oregano, sůl a pepř. Promícháme a vaříme pod pokličkou na středním ohni asi 15 minut, dokud se zelenina nezměkne.
- Přidáme nasekaný kopr a smetanu ke šlehání. Zamícháme a necháme vařit dalších 5 minut.
- Hotové ratatouille podáváme teplé jako hlavní jídlo nebo přílohu k masu nebo rybě. Můžeme ho také podávat s rýží nebo grilovaným chlebem.