26. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Bramborový guláš s fazolemi je chutný a sýtejší alternativou klasického guláše. Tento recept kombinuje lahodnou fazolovou přílohu s brambory a sladkou paprikou, vytvářející skvělou kombinaci chutí. Připravte si tuto pochoutku, která se hodí nejen jako hlavní jídlo, ale také jako dokonalá teplá večeře.
Bramborový guláš s fazolemi
Suroviny:
- 500 g brambor, oloupaných a nakrájených na kostičky
- 1 cibule, nakrájená na drobno
- 2 rajčata, nakrájená na kostičky
- 200 g fazolí (můžete použít konzervované fazole)
- 2 stroužky česneku, utřené na kaši
- 1 l zeleninového vývaru
- 1 lžíce papriky
- 1 lžíce sýrového koření (optionální)
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup:
- V hrnci rozpalte olej a na něm osmahněte cibuli dozlatova.
- Přidejte nakrájená rajčata a vařte ještě asi 5 minut, dokud se nezačnou rozpadat.
- Přidejte papriku, česnek a brambory. Promíchejte a nechte chvíli dusit.
- Po chvíli zalijte zeleninovým vývarem, přidejte fazole a sýrové koření.
- Přiveďte guláš k varu, snižte plamen a vařte, dokud se brambory nezměknou (asi 20-30 minut).
- Ochutnejte a případně dosolte a dochuťte pepřem podle chuti.
- Servírujte horký guláš s kousky chleba nebo jako přílohu k masu.