26. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si tu nejlepší kombinaci amerického a japonského vkusu s naším receptem na Burger Teriyaki. Tento lahodný burger je plný chutí – klasické burgerové maso je perfektně grilované a poté přelito sladkokyselou teriyaki omáčkou. Doplněný čerstvými ingrediencemi jako je křupavá zelenina a zvláštní omáčka, vytváří ten-nejlepší burgerový zážitek pro vaši chuťovou buňku. Připravte si tento pokrm doma a nadchňte své blízké!
Suroviny
- 400 g mletého masa (hovězí nebo vepřové)
- 2 lžíce teriyaki omáčky
- 1 lžička strouhaného česneku
- 1 lžička strouhaného zázvoru
- 1 lžíce strouhané cibule
- Sůl a pepř podle chuti
- 4 plátky sýra
- 4 křupavé rohlíky na hamburger
- Salátové listy
- Rajčatové plátky
- Cibulové plátky
- Křenová omáčka (volitelně)
Postup
- V míse smíchejte mleté maso, teriyaki omáčku, česnek, zázvor, cibuli, sůl a pepř. Dobře promíchejte, až se všechny přísady spojí.
- Z masa vytvarujte 4 placičky o tloušťce asi 1,5 cm.
- Gril nebo pánvi rozehřejte na střední teplotu a placičky masa na něm opékejte asi 3-4 minuty z každé strany, dokud nejsou zevnitř propečené.
- Pro každou placičku položte plátek sýra na vrch a nechte ho zlehka rozehřát a rozpustit se.
- Na rozpůlené rohlíky položte salátové listy, přidejte plátky rajčat a cibule.
- Přidejte opékanou placičku s rozpuštěným sýrem a pokapejte křenovou omáčkou podle chuti.
- Přiklopte druhou polovinou rohlíku a burger je připraven k podávání.
Dobrou chuť!