25. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na lahodné kančí ragú s plněnou těstovinou? Navštivte naši webovou stránku a najděte tento skvělý recept spolu s podrobným návodem na přípravu! Kančí ragú, jemně dochucené bylinkami a rajčaty, se podává s plněnou těstovinou, která dodává jídlu neodolatelnou chuťovou kombinaci. Tento recept je výjimečný svými bohatými a intenzivními chutěmi. Překvapte své blízké nebo hosty tímto exkluzivním pokrmem. S naší podrobnou přípravou a tipy na ideální podávání získáte dokonalý kančí ragú s plněnou těstovinou, který vás nadchne!
Suroviny
- 500 g kančího masa
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 2 lžíce oleje
- 400 g rajčat v plechovce
- 200 ml vývaru
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 200 g těstovin s výřezy (např. penne)
- sůl a čerstvě mletý černý pepř
Postup
- Kančí maso nakrájejte na menší kousky.
- Cibuli, česnek a mrkev oloupejte a nakrájejte na malé kousky.
- V hrnci zahřejte olej a osmahněte v něm kančí maso z každé strany dozlatova. Poté ho vyjměte z hrnce a odložte stranou.
- Do stejného hrnce přidejte cibuli, česnek a mrkev a restujte je na středním ohni, dokud cibule nezezlátne.
- Přidejte rajčata v plechovce, vývar, oregano a tymián. Promíchejte a přiveďte k varu.
- Obnažte teplotu na nízkou a vařte omáčku pod pokličkou po dobu 30 minut.
- Přidejte kančí maso zpět do hrnce a pokračujte v vaření dalších 40 minut nebo dokud maso nebude měkké a šťavnaté.
- Mezitím uvařte těstoviny dle návodu na obalu. Opláchněte je studenou vodou, aby zastavil jejich vaření.
- Přidejte těstoviny do hrnce s ragú a promíchejte, aby se těstoviny pokryly omáčkou.
- Před podáváním ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.