25. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Veganské rajčatové těstoviny s bazalkou
zdroj: Recepty 24/7

Rozkošně se ponořte⁤ do veganského rajčatového‌ těstovinového⁣ pokladu s bazalkou. Tato chutná a​ zdravá‌ večeře je plná čerstvých rajčat,‌ aromatické bazalky a křehkých těstovin. Pojďte si vychutnat​ tradiční italskou ⁣chuť ‍bez⁤ použití živočišných ‍produktů. Tato veganská verze je ‌zároveň lehká na žaludek, ⁢ale přesto bohatá na výživu. Udělejte si radost ​jednoduchým ‌a lahodným receptem, který oslní vaše⁣ chuťové ‌pohárky.

Suroviny

  • 200 g veganských těstovin
  • 400⁢ g ⁢rajčatové omáčky
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Čerstvá bazalka podle chuti
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej⁢ a přidejte na drobno nasekaný česnek.⁣ Smažte ho asi ⁢1 minutu, dokud⁣ nezačne vonět.
  2. Přidejte rajčatovou omáčku a nechte ji vařit ‍na středním ⁤ohni​ asi 10 minut,​ aby se propojily chutě. Případně dochuťte solí a pepřem.
  3. V hrnci ⁤s osolenou vroucí vodou ‍uvařte ⁣těstoviny podle návodu na obalu, ‌dokud nejsou al dente.
  4. Uvařené těstoviny slijte a přidejte do ⁣pánve ⁤s⁢ rajčatovou omáčkou. Důkladně promíchejte, aby se omáčka rovnoměrně⁣ rozložila po těstovinách.
  5. Na závěr přidejte čerstvě nasekanou bazalku a znovu‌ promíchejte.
  6. Servírujte ⁤rajčatové těstoviny s bazalkou hned, dokud jsou teplé, a můžete případně posypat trochou⁤ strouhaného veganského sýru.