25. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Rozkošně se ponořte do veganského rajčatového těstovinového pokladu s bazalkou. Tato chutná a zdravá večeře je plná čerstvých rajčat, aromatické bazalky a křehkých těstovin. Pojďte si vychutnat tradiční italskou chuť bez použití živočišných produktů. Tato veganská verze je zároveň lehká na žaludek, ale přesto bohatá na výživu. Udělejte si radost jednoduchým a lahodným receptem, který oslní vaše chuťové pohárky.
Suroviny
- 200 g veganských těstovin
- 400 g rajčatové omáčky
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- Čerstvá bazalka podle chuti
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte na drobno nasekaný česnek. Smažte ho asi 1 minutu, dokud nezačne vonět.
- Přidejte rajčatovou omáčku a nechte ji vařit na středním ohni asi 10 minut, aby se propojily chutě. Případně dochuťte solí a pepřem.
- V hrnci s osolenou vroucí vodou uvařte těstoviny podle návodu na obalu, dokud nejsou al dente.
- Uvařené těstoviny slijte a přidejte do pánve s rajčatovou omáčkou. Důkladně promíchejte, aby se omáčka rovnoměrně rozložila po těstovinách.
- Na závěr přidejte čerstvě nasekanou bazalku a znovu promíchejte.
- Servírujte rajčatové těstoviny s bazalkou hned, dokud jsou teplé, a můžete případně posypat trochou strouhaného veganského sýru.