24. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Kuřecí Beaune se šalotkami
zdroj: Recepty 24/7

Kuřecí Beaune se šalotkami ⁣je vynikající recept, který ⁢vás‌ okouzlí svou bohatou a chutnou ⁢kombinací.⁢ Křehká a ⁤lahodně ⁣upečená⁣ kuřecí prsa jsou spojená s jemnými šalotkami a ochucena ⁤lahodnou ​omáčkou z bílého‍ vína Beaune. Tento pokrm je neodolatelně aromatický ⁢a plný ​skvělých‍ chutí. S‍ tímto receptem si večeře rozhodně vychutnáte,⁤ a to jak sami, tak‌ s přáteli či rodinou. Být mistr kuchařem ​teď není ‌problém –​ připravte⁤ si skvělé kuřecí Beaune se šalotkami‌ a nechte se unášet lahodnými vůněmi a ⁢chutěmi.

Suroviny

  • 4‍ kusy kuřecích ​prsou
  • 300⁤ g šalotek
  • 400 ml bílého vína
  • 200 g‌ smetany ke ⁤šlehání
  • Sůl a pepř dle chuti
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce ​másla

Postup

  1. Kuřecí prsa osolte a opepřete ⁢z obou stran.
  2. Na ​rozpáleném oleji‍ a másle opečte kuřecí ‌prsa ‌z​ obou stran dozlatova. Poté je vyjměte z pánve ‍a dejte‌ stranou.
  3. Šalotky ​oloupejte ⁢a nakrájejte na tenké plátky.
  4. Do ‍stejné pánve přidejte⁢ nakrájené šalotky a restujte je do měkka.
  5. Zalijte šalotky bílým vínem a nechte vařit, dokud se‌ víno nedostatečně neodepare.
  6. Přidejte smetanu ke šlehání a nechte omáčku provařit‍ a zhoustnout.
  7. Kuřecí prsa ‌vraťte do ⁣pánve a povařte ‌je v omáčce ještě 5 minut, aby nabrala chuť.
  8. Podávejte s rýží nebo⁣ bramborovou‌ kaší.