23. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Tento skvělý recept na italskou rajčatovou bruschettu vám přinese autentickou chuť Itálie do vaší kuchyně. Jemné plátky čerstvého pečiva jsou osmaženy a poté potřeny šťavnatými rajčaty, cesnekem a olivovým olejem. Skvělá předkrmová volba nebo lehká večeře plná lahodného středomořského aroma. Nechte se unést vůní a chutí Itálie!
Suroviny
- 4 plátky čerstvého chleba
- 4 středně velká rajčata
- 2 stroužky česneku
- Čerstvá bazalka
- Olivový olej
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na grilu nebo v troubě opečte chlebové plátky z obou stran, dokud nebudou lehce křupavé.
- Rajčata nakrájejte na malé kostičky.
- Stroužky česneku oloupejte a jemně nasekejte.
- Na vychladlé chlebové plátky rozetřete stroužek česneku.
- Nakrájená rajčata rozložte rovnoměrně na chlebové plátky.
- Pokapejte olivovým olejem.
- Ochutnejte solí a pepřem podle chuti.
- Na závěr ozdobte čerstvou bazalkou.