23. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Cannoli s ricottou a čokoládou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš‍ jednoduchý recept na lahodné cannoli s ricottou a čokoládou. Tento italský dezert je plný⁢ bohaté a krémové náplně z ricotty, která je osvěžena citronovou kůrou ⁤a sladkým kakao. Jemné a křupavé těsto, které obaluje náplň, vytváří dokonalou kontrastní texturu. Naše ⁢krok ‍za krokem ‍instrukce vám pomohou připravit tyto ‌klasické cannoli​ doma, aby se staly hvězdou každého pečení. Překvapte své hosty tímto dekadentním‌ dezertem, který rozhodně nikoho nezklame!

Suroviny:

  • 200 g hladké‍ mouky
  • 30 g moučkového cukru
  • 30 g​ másla, rozpuštěného a vychladlého
  • 1 vejce
  • 120 ml bílého vína
  • 500 g‌ ricotty
  • 100 g‌ cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 50 g čokolády, nastrouhané
  • 30 g cukru‍ moučka

Postup:

  1. Do mísy smíchejte mouku a⁢ moučkový cukr.
  2. Přidejte⁣ rozpuštěné máslo a ⁣vejce, dobře⁢ promíchejte.
  3. Postupně přilévejte bílé víno a těsto vypracujte na hladkou a pružnou hmotu.
  4. Těsto ⁤dejte do plastové fólie ‌a nechte alespoň⁤ 30 minut ‌odpočinout v lednici.
  5. Vyndejte těsto z‌ lednice a⁢ rozdělte ho ​na menší porce.
  6. Každou porci těsta rozválejte na tenký plát a obalujte jím kónické tvary ze speciálních trubiček na cannoli.
  7. Fritujte cannoli v horkém oleji, dokud nejsou zlatavě hnědé.
  8. Nechejte je vychladnout a poté opatrně vyjměte trubičky.
  9. V míse smíchejte ricottu, cukr a vanilkový⁤ extrakt a ručně promíchejte, dokud nedostanete hladkou směs.
  10. Pomocí špachtle nebo sáčku s nastříhaným rohem naplňte cannoli ricottovou směsí.
  11. Pokračujte do plnění dalších cannoli.
  12. Před ‌podáváním posypte cannoli nastrouhanou čokoládou a cukrem moučka.