22. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Sočné italské masové rizoto.
zdroj: Recepty 24/7

‍Tento recept vám přináší lahodné italské masové rizoto, které​ jistě oslní ‍vaše chuťové ‍buňky. Vychutnejte si hrstku Itálie​ přímo v ‌pohodlí vaší⁤ kuchyně. Bohatá kombinace výrazných kousků ‌masa, aromatického rýže a ‌typických⁤ italských bylinek vytváří jedinečnou chuťovou​ symfonii. Vyzkoušejte tento ⁤recept ještě​ dnes⁤ a připravte‌ si hostinu plnou slunečních italských zážitků.‌ Na ‍vašem​ talíři‍ se ⁤objeví ⁤lahodné,⁢ sočné a ‍nezapomenutelné ​rizoto, které vás ​okouzlí svou autentickou italskou ⁢pohostinností. ⁢

Suroviny:

  • 300 g rýže arborio
  • 200 g hovězího masa (např. vývarové nebo zadní)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky ⁢česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 500‌ ml vývaru⁤ (masového nebo zeleninového)
  • 100 ml ⁤suchého⁤ bílého vína
  • 100 g ‍parmazánu
  • 50‌ g ⁢másla
  • sůl
  • čerstvě mletý ⁢černý pepř

Postup:

  1. Maso nakrájíme na menší kousky ⁢a osolíme.
  2. V hrnci rozpálíme⁣ olivový olej a orestujeme ​nakrájenou cibuli dozlatova.
  3. Přidáme na drobno nasekaný česnek a orestujeme ho spolu s cibulí.
  4. Přidáme maso a krátce ho osmažíme ze všech stran.
  5. Přidáme ⁣rýži a promícháme, aby⁤ se maso dostalo mezi zrnka ​rýže.
  6. Zalijeme vývarem ⁣a vínem ⁢a přivedeme k ‍varu.
  7. Uzavřeme hrnec a necháme rýži vařit‌ při ​mírném⁢ varu‍ asi ⁤15 minut, nebo‍ dokud nebude rýže měkká.
  8. Na konci přidáme na kostičky ‍nakrájené máslo a parmazán. Zamícháme ⁢a necháme chvíli odstát‍ pod pokličkou, aby‌ se sypké rizoto zahustilo.
  9. Před podáváním můžeme rizoto posypat čerstvě mletým ‍černým pepřem.