21. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Tento recept na kuře s teriyaki omáčkou je skvělou volbou pro milovníky japonské kuchyně. Kuřecí maso je jemně marinováno v sladkokyselé teriyaki omáčce a poté pečené, až je šťavnaté a plné chuti. Doporučujeme podávat s rýží nebo čerstvou zeleninou. Připravte si tuto chutnou a jednoduchou večeři, která určitě potěší celou rodinu.
Suroviny:
- 4 kusy kuřecích prsíček
- 1/2 šálku teriyaki omáčky
- 2 lžíce hnědého cukru
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce sojové omáčky
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 lžička čerstvého zázvoru (nastrouhaného)
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička sezamových semínek
- sůl a pepř dle chuti
Postup:
- Nejprve si připravte marinádu smícháním teriyaki omáčky, hnědého cukru, medu, sojové omáčky, česneku, zázvoru, soli a pepře.
- Do marinády dejte kuřecí prsíčka a nechte je v ní marinovat minimálně 2 hodiny (ideálně přes noc v lednici).
- Vezměte si větší pánvičku a zahřejte v ní olej.
- Vložte kuřecí prsíčka z marinády do pánve a smažte je z obou stran dozlatova (asi 5-7 minut na každé straně).
- Během smažení prsíček můžete ještě průběžně omáčku přelévat přebytečnou marinádou.
- Po uvaření přeneste kuřecí prsíčka na talíř a posypte je sezamovými semínky.
- Podávejte s vařenou rýží a zeleninovým salátem.