20. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Pokud hledáte skvělý recept na tradiční kuřecí kachní játra, neváhejte! Tento recept vám umožní připravit chutnou a lahodnou pochoutku, která se povede všem. Játra budou perfektně křehká, jemná a plná bohatého kuřecího a kachního aroma. S jednoduchými kroky vás tento recept provede celým procesem přípravy, takže i kuchaři začátečníci si s ním poradí. Připravte si osvěžující přílohu a překvapte své rodinu nebo hosty jedinečným a tradičním jídlem. Nechte si líbit!
Suroviny:
- 500 g kuřecích kachních jater
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 100 ml smetany ke šlehání (30% tuku)
- 4 lžíce másla
- Sůl a pepř dle chuti
Postup:
- Játra očistěte a odstraňte případné žilky.
- Cibule a česnek oloupejte a nasekejte nadrobno.
- Na pánvi rozpálte máslo a opékejte játra společně s cibulí a česnekem, dokud nejsou zlatavá.
- Přilijte smetanu ke šlehání a vařte ještě asi 5 minut, dokud se omáčka nesváže.
- Ochutnejte solí a pepřem dle chuti.
- Játra můžete podávat s hranolky, pečivem nebo bramborovou kaší.