20. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Těstoviny aglio e olio
zdroj: Recepty 24/7

Těstoviny aglio e ⁣olio jsou ⁤klasickým italským receptem, který se připravuje z jednoduchých a chutných ingrediencí. Tato rychlá a jednoduchá večeře je perfektním ⁣řešením pro hektické dny. Jemné a aromatické česnekové olio se skloubí ⁢s olivovým olejem a červenými papričkami, ⁣které dodávají tomuto ​jídlu na chuť.‌ Vše je⁤ oživeno‌ čerstvým plátkem ⁤citronu a posypané ⁣plátky ⁤parmské šunky‌ a nastrouhaným parmazánem. Těstoviny⁤ aglio e‍ olio jsou ⁢perfektním příkladem chutného​ jídla, které zaručeně potěší vaše ⁢chuťové buňky. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept‍ a okouzlete svou rodinu a přátele výtečným italským pokrmem.

Suroviny

  • 400⁤ g ​těstovin
  • 4 stroužky česneku
  • ½ čajové lžičky sušeného červeného pepře
  • ½‌ čajové lžičky ⁤sušeného ⁢chilli
  • 4​ lžíce‌ olivového oleje
  • Sůl⁤ a ⁤pepř dle chuti
  • Parmazán (opcionálně)
  • Sušená petrželka (opcionálně)

Postup

  1. Do hrnce‍ s osolenou vroucí vodou dejte ⁤těstoviny a uvařte je⁤ al dente dle⁤ návodu na obalu.
  2. Zatímco se těstoviny‍ vaří, oloupejte česnek a ‍nakrájejte ho‍ na tenké plátky nebo najemno nasekejte.
  3. Na pánvi ⁢zahřejte olivový olej‍ na ‍středním⁣ ohni.
  4. Přidejte česnek,‌ sušený červený ‍pepř a sušené chilli.​ Orestujte ‍asi 2 minuty nebo dokud česnek nezačne lehce zlátnout.
  5. Když ‌jsou těstoviny hotové, sceděte je, ale nechte trochu vody z vaření.
  6. Přidejte těstoviny do pánve se ⁢směsí česneku a oleje. ⁣Promíchejte‌ a ‌přidejte trochu vody z vaření těstovin, ⁣pokud je ​směs příliš suchá.
  7. Pokud chcete, přidejte do těstovin trochu ⁢sušené petrželky a promíchejte.
  8. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem dle potřeby.
  9. Servírujte těstoviny aglio e ⁤olio posypané nastrouhaným parmazánem a posypané ⁣čerstvou petrželkou.