20. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Těstoviny s pestem: Jednoduchý a chutný recept na klasické italské jídlo. Kombinace al dente těstovin s aromatickým zeleným pestem plným čerstvé bazalky, olivového oleje, piniových oříšků a česneku. Perfektní volba pro rychlý a zdravý oběd či večeři. Zkuste tento recept a okusit pravou chuť Itálie!
Suroviny
- 300 g těstovin (např. špagety, penne nebo fusilli)
- 70 g bazalkového pesta
- 50 g Parmezánu
- 50 g piniových oříšků
- 2 stroužky česneku
- Extra panenský olivový olej
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
Postup
- Na sporák přiveďte osolenou vodu k varu a vařte těstoviny podle pokynů na obalu, dokud nejsou al dente.
- Mezitím v malé pánvi osmažte piniové oříšky do zlatova a nechte vychladnout.
- V mixéru smíchejte bazalkové pesto, olivový olej, Parmezán, česnek a opečené piniové oříšky. Mixujte, dokud nezískáte hladkou pastu. Případně dosolte a opepřete podle chuti.
- Uvařené těstoviny sceďte a přendejte je zpět do hrnce. Přilijte bazalkové pesto a zamíchejte, aby byly těstoviny dobře obalené.
- Poté můžete přidat ještě pokrájené cherry rajčátka nebo rozinky, podle vašeho přání.
- Servírujte těstoviny s pestem hned, pokud možno teplé. Posypte ještě trochou Parmezánu a ozdobte čerstvou bazalkou.