18. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné kuřecí Tajine s olivami, tradičním marockým pokrmem plným exotických chutí a koření. Tento jednoduchý recept vás překvapí skvělou kombinací kuřecího masa, zeleniny a oliv, které se vaří ve výrazné omáčce s příjemnou pikantností. Uvařte si chuťově bohaté jídlo, které vás zavede do útulných marockých uliček a okouzlí vaše chuťové buňky.
Suroviny
- 600 g kuřecího masa (prasátka nebo jehněčího)
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1/2 lžičky mletého kurkumy
- 250 ml kuřecího vývaru
- 100 g zelených oliv
- 2 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
- 2 lžíce nasekané petržele
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky. Cibuli nakrájíme na tenké plátky a česnek nasekáme.
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmažíme na něm cibuli, dokud zjemní.
- Přidáme kuřecí maso a osmažíme ho ze všech stran, dokud získá zlatavou barvu.
- Přidáme zelené olivy, koriandr, petržel, mletý koriandr, kmín, sladkou papriku a kurkumu. Dobře promícháme a osolíme a opepříme podle chuti.
- Přilijeme kuřecí vývar, zakryjeme pokličkou a necháme vařit asi 30 minut, dokud maso nezměkne.
- Po uvaření můžeme Tajine posypat čerstvým nasekaným koriandrem a podávat s rýží nebo chlebem.