18. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Kari masálový kuřecí recept: Připravte si šťavnatý, exotický pokrm plný zážitku pro svůj jazyk. S naším receptem na kuřecí kari masala se ponořte do bohatého kombinace koření, omastku a kuřecího masa. Nechte se unést vůní a chutí tohoto klasického indického jídla, které vás překvapí svou jednoduchostí i komplexností. Snažte se potěšit své chuťové pohárky s naším neodolatelným kuřecím kari masálem ještě dnes!
Suroviny:
- 4 ks kuřecích stehenních nebo prsíček
- 2 lžíce kari koření
- 1 lžička mletého kurkumy
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého česneku
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 cibule (nasekaná)
- 2 rajčata (oloupaná a nakrájená na kousky)
- 200 ml kokosového mléka
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
- čerstvé koriandrové lístky (na ozdobu)
Postup:
- V misce smíchejte kari koření, kurkumu, kmín, koriandr, česnek a zázvor. Přidejte trochu soli a pepře a dobře promíchejte.
- V misce nebo sáčku na potraviny dejte kuřecí maso a potřete ho připravenou směsí koření. Nechte maso marinovat minimálně 30 minut, nejlépe však několik hodin nebo přes noc v ledničce.
- V hluboké pánvi nebo hrnci zahřejte olej a osmažte nasekanou cibuli, dokud není zlatavá.
- Přidejte nakrájená rajčata a smažte je s cibulí, dokud se rozpadnou a vytvoří hustou omáčku.
- Přidejte marinované kuře a smažte ho ze všech stran, až dostane krásnou hnědou barvu.
- Zalijte kokosovým mlékem a přiveďte k varu. Přikryjte pokličkou a vařte na mírném ohni asi 25-30 minut, dokud není kuře měkké a šťavnaté.
- Pokud je omáčka příliš řídká, vařte ještě chvíli bez poklice, aby se zahušťovala. Případně můžete přidat trochu kukuřičného škrobu na zahuštění omáčky.
- Podávejte s rýží nebo indickým chlebem (naanem) a posypte čerstvými koriandrovými lístky.