18. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Marocká harira polévka
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte recept na autentickou ⁢marockou hariru polévku? Naše‍ chutná a‍ zdravá polévka je plná tradičních marockých koření a čerstvých bylin. Jednoduchý a vyvážený‍ recept vás zavede do srdce​ marocké gastronomie. Užijte si bohatou kombinaci rajčat, cizrny,‍ drcených rajčat⁢ a ‍chutného mixu koření. Tato výživná polévka je ideální na studené dny a potěší⁢ i ty nejnáročnější chuťové⁣ buňky. Sledujte ⁣naše ‌kroky a⁢ připravte si skvělou marockou hariru polévku ještě‍ dnes!‍

Suroviny

  • 250 g jehněčího⁤ masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1‌ mrkev
  • 1 rajče
  • 100 g cizrny
  • 100 g červeného loubí
  • 100⁢ g zeleného ‍loubí
  • 1 špetka safránu
  • 1 lžička‌ mletého skořice
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého ​koriandru
  • 1 lžička mletého ​kurkumy
  • žampiony (dle chuti)
  • petrželka a koriandr (na ozdobu)
  • sůl a pepř (dle chuti)

Postup

  1. Maso ⁢nakrájíme na malé kousky a ‍orestujeme na oleji v hrnci.
  2. Přidáme nasekanou cibuli a česnek‍ a restujeme, dokud nezezlátne.
  3. Přidáme ⁢na kostky nakrájenou mrkev a rajče a restujeme ⁢ještě pár minut.
  4. Přidáme cizrnu, loubí,⁤ safrán, skořici, kmín,⁤ koriandr ⁤a kurkumu a​ promícháme.
  5. Zalijeme‍ vodou, přidáme osolíme a opepříme.
  6. Přivedeme ⁤k varu a vaříme na mírném ohni přibližně 1 hodinu, dokud se maso a zelenina nezměknou.
  7. V závěru můžeme přidat nakrájené žampiony a vařit dalších ‍10 minut.
  8. Hotovou‍ polévku podáváme posypanou nasekanou petrželkou a ⁢koriandrem.