18. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Tento úžasný recept na kari z jehněčího masa vám dodá energii a rozproudí chuťové buňky. Kombinace exotických koření, jemného jehněčího masa a lahodné omáčky vás přivede do okouzlujícího světa indické kuchyně. Sledujte jednoduché kroky a uvařte si tento lahodný a plný chutí pokrm doma. Vaši hosté budou rozhodně nadšení!
Suroviny
- 500 g jehněčího masa
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce kari koření
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce oleje
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm na kostičky nakrájenou cibuli do zlatova.
- Přidejte na plátky nakrájený česnek a nechte ho chvíli restovat s cibulí.
- Přidejte kari koření, kurkumu, koriandr a kmín. Promíchejte a za stálého míchání smažte koření asi 2 minuty, dokud nevydá svou vůni.
- Přidejte na kostky pokrájené jehněčí maso a osmažte ho ze všech stran, dokud nezezelená.
- Přilijte kokosové mléko, osolte a opepřete dle chuti.
- Pokliďte poklicí a nechte pokrátce provařit, poté snižte teplotu a pod poklicí nechte vařit na mírném plameni asi hodinu, dokud maso nezměkne.
- Po hodině ochutnejte omáčku a případně dosolte nebo dochuťte dalším kořením dle potřeby.
- Servírujte s rýží nebo plackami a užijte si skvělou kari s jehněčím masem!