18. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Kari z jehněčího masa
zdroj: Recepty 24/7

Tento úžasný recept na kari z jehněčího masa vám dodá energii a rozproudí chuťové buňky. ⁢Kombinace ​exotických ⁢koření, jemného jehněčího masa a lahodné omáčky vás přivede do okouzlujícího světa indické kuchyně. Sledujte jednoduché ‍kroky ​a ‌uvařte si tento ⁤lahodný a plný chutí ⁣pokrm doma. Vaši hosté‍ budou rozhodně nadšení! ‌

Suroviny

  • 500 g jehněčího masa
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce kari koření
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého​ kmínu
  • 400 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce oleje
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Na‍ pánvi rozehřejte ‌olej a osmahněte na něm⁢ na kostičky⁢ nakrájenou cibuli do zlatova.
  2. Přidejte‍ na plátky nakrájený česnek a nechte ho chvíli restovat s ‌cibulí.
  3. Přidejte kari koření, ‌kurkumu,‌ koriandr a kmín. ⁣Promíchejte⁢ a ‍za stálého míchání smažte koření asi 2 minuty, dokud ⁢nevydá svou⁤ vůni.
  4. Přidejte na kostky pokrájené jehněčí maso a ‌osmažte ho ze všech⁤ stran, dokud nezezelená.
  5. Přilijte kokosové ‍mléko, osolte a opepřete​ dle chuti.
  6. Pokliďte poklicí a nechte pokrátce provařit, poté snižte teplotu a pod‍ poklicí ‌nechte vařit ⁤na mírném plameni asi hodinu,‌ dokud​ maso nezměkne.
  7. Po hodině ochutnejte⁤ omáčku a‍ případně dosolte nebo‍ dochuťte dalším kořením dle potřeby.
  8. Servírujte s rýží nebo plackami ‍a užijte ⁣si skvělou kari s jehněčím ‌masem!