17. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Lazanje Bolognese
zdroj: Recepty 24/7




Hledáte dokonalý ⁤recept na italské lasagne Bolognese?​ Vyzkoušejte tento klasický recept, který vás​ určitě nadchne. Naše ‍lasagne​ jsou vrstvené⁤ těstoviny s‍ plnou nádivkou z čerstvého mletého hovězího⁤ masa, smíchané ⁢s bohatou omáčkou ⁤Bolognese, rajčaty a sýrem. ⁣Toto lahodné jídlo je pečené ​do⁤ křupava a ‍nabízí neodolatelné spojení chutí. Sledujte náš jednoduchý postup a připravte‌ si⁢ svůj vlastní gastronomický ⁢zážitek s naší recepturou na ⁢lasagne Bolognese. Vaše chuťové⁤ pohárky vám za to poděkují!

Lazanje​ Bolognese

Suroviny

  • 400 g lasagních ⁣plátů
  • 500 g mletého masa (hovězí⁣ nebo vepřové)
  • 1⁢ cibule, nakrájená na drobno
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 2 lžíce olivového⁤ oleje
  • 400 g ⁣plechovka rajčat
  • 2 lžíce rajčatového ⁣protlaku
  • 2 lžičky sušeného⁢ oregana
  • 1 lžička sušeného bazalku
  • 1 lžička cukru
  • 200‍ g ricotty
  • 200 g‍ mozzarelly,⁣ nastrouhané
  • 50 ⁣g ‍parmezánu, nastrouhaného
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na⁣ pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na ​něm ‌cibuli do‍ zlatova. Přidejte česnek a krátce orestujte.
  2. Přidejte ⁤mleté maso a opékejte ho do doby, než ⁣změní barvu. ​Přidejte rajčata, rajčatový protlak,​ oregano, bazalku a ⁤cukr.⁤ Osolte a opepřete dle chuti. Vařte ‍na mírném ohni asi 20 minut, dokud omáčka nezhustne.
  3. Na dně pekáčku rozložte ⁤tenkou ⁣vrstvu omáčky a poté položte jednu vrstvu ‍lasagních plátů. Na ně​ rozprostřete část ​ricotty a ‌posypte mozzarellou.⁣ Pokračujte dalšími ‌vrstvami​ lasagní, omáčky ​a ‍sýra, dokud nevyčerpáte všechny suroviny.
  4. Na závěr posypte povrch⁢ lasagní nastrouhaným parmezánem.
  5. Pečte v předehřáté troubě ‍na 180⁢ °C ​po dobu 30-35⁢ minut, dokud lasagne​ nezezlátne a nezačne bublat.
  6. Nechte chvíli ‍vychladnout a⁤ poté ​podávejte.