17. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Kořeněná thajská polévka je lahodná a pikantní teplá polévka, která kombinuje exotické chutě a vůně thajské kuchyně. Tato polévka je plná čerstvých bylinek, koření a kokosového mléka, které jí dodávají bohatou a aromatičnú chuť. Příprava tohoto receptu je snadná a rychlá, což ji činí ideální volbou pro rychlý, ale zároveň chutný oběd nebo večeři. Přidejte do ní zeleninu, maso podle svého výběru a voilá, vytvoříte si vlastní osvěžující thajskou specialitu. Vyzkoušejte tuto lahodnou polévku a požijte si záplavu exotických chutí přímo z pohodlí vašeho domova.
Suroviny
- 400 ml kokosového mléka
- 500 ml zeleninového vývaru
- 200 g tofu
- 1 červená paprika
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- Čerstvý koriandr na dochucení
- 1 lžíce červeného kari koření
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžička cukru
- Sůl a pepř podle chuti
- 2 lžíce olivového oleje
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej.
- Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a smažte dozlatova.
- Přidejte na kousky nakrájenou mrkev, papriku a tofu.
- Smažte pár minut, dokud zelenina nezměkne.
- Přidejte kari koření a smažte další minutu, aby se uvolnily vůně.
- Přidejte kokosové mléko, zeleninový vývar, rybí omáčku a cukr.
- Přiveďte k varu a vařte asi 15 minut, dokud se všechny přísady propojí.
- Přidejte čerstvý koriandr a dochuťte solí a pepřem.
- Servírujte teplou jako hlavní jídlo nebo předkrm.