16. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Horká kuřecí kari je lahodná asijská specialita, která oslní vaše chuťové buňky. Tento recept vám přinese výjimečnou kombinaci křehkého kuřecího masa, kořeněného kari a exotických příchutí. S trochou trpělivosti a správnými surovinami si můžete vychutnat autentické jídlo, které vás ohromí svou hloubkou chutí a vůní. Udělejte si exotický zážitek a vyzkoušejte tento recept na horké kuřecí kari ještě dnes!
Suroviny
- 400 g kuřecího masa, nakrájeného na kostky
- 1 cibule, nakrájená na tenká kolečka
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 červená paprika, nakrájená na proužky
- 2 lžíce kari koření
- 1 plechovka kokosového mléka
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička cukru
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Na pánev dáme trochu oleje a zahřejeme.
- Přidáme nakrájenou cibuli a česnek a restujeme, dokud nezezlátnejí.
- Přidáme kuřecí maso a smažíme, dokud nezezlátne z každé strany.
- Přidáme kari koření a důkladně promícháme, aby se koření rovnoměrně rozložilo po masu.
- Přidáme nakrájenou papriku a dáme restovat, dokud změkne.
- Přidáme kokosové mléko, rajčatový protlak a cukr. Dobře promícháme.
- Nechejte vařit na mírném ohni po dobu 10-15 minut, dokud se omáčka zahustí.
- Podle chuti přidáme sůl a pepř.
- Servírujeme s rýží nebo naan chlebem.