16. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Horká kuřecí kari
zdroj: Recepty 24/7

Horká kuřecí kari je lahodná ⁣asijská specialita, která oslní vaše ⁣chuťové buňky. Tento recept vám ‌přinese výjimečnou kombinaci křehkého kuřecího masa, kořeněného kari a exotických příchutí. S trochou trpělivosti a správnými surovinami si můžete vychutnat autentické jídlo, které vás ohromí ​svou hloubkou chutí a vůní. Udělejte si exotický zážitek a ⁢vyzkoušejte tento recept⁣ na horké kuřecí ⁤kari ještě dnes!

Suroviny

  • 400 g kuřecího masa, nakrájeného na kostky
  • 1 cibule, nakrájená na tenká kolečka
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 červená paprika, nakrájená na⁤ proužky
  • 2 lžíce ‍kari ⁣koření
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 2 lžíce​ rajčatového protlaku
  • 1 lžička‍ cukru
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Na pánev dáme trochu oleje a‍ zahřejeme.
  2. Přidáme nakrájenou‌ cibuli a‍ česnek a restujeme, dokud nezezlátnejí.
  3. Přidáme kuřecí maso a smažíme, dokud ⁣nezezlátne z každé strany.
  4. Přidáme kari ⁢koření a důkladně promícháme, aby se koření rovnoměrně rozložilo po masu.
  5. Přidáme‌ nakrájenou papriku a dáme restovat, dokud změkne.
  6. Přidáme kokosové mléko, rajčatový protlak a cukr. Dobře promícháme.
  7. Nechejte vařit na ​mírném ​ohni po dobu 10-15 minut, dokud se omáčka zahustí.
  8. Podle chuti přidáme sůl a pepř.
  9. Servírujeme s rýží‌ nebo naan chlebem.