16. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Chickpea curry, také známé jako kari s cizrno, je lahodný a zdravý vegetariánský recept, který uspokojí vaše chuťové pohárky. Každý kousek křupavé a křehké cizrny je propečený v chutné směsi exotických indických koření, která nejenže dodává jídlu jedinečnou příchuť, ale také voní po lahodných aroma. Tento pikantní a bohatý na vlákninu pokrm je skvělým zdrojem bílkovin pro vegany a vegetariány. Vyzkoušejte tento fantastický recept na cizrnové kari hned dnes a okořeňte svou kuchyni indickou kulinářskou tradicí.
Suroviny
- 1 plechovka cizrny (400 g), odkapáno a propláchnuté
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule, nadrobno nakrájená
- 2 stroužky česneku, jemně nakrájené
- 2 lžičky mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička kurkumy
- 1/2 lžičky mleté papriky
- 400 ml kokosového mléka
- 200 ml vývaru
- 1 rajče, nakrájené na kostičky
- sůl podle chuti
- čerstvý koriandr na ozdobu
Postup
- V hrnci zahřejte olej a osmahněte cibuli dozlatova.
- Přidejte česnek a pokračujte v pečení ještě 1 minutu.
- Přidejte mletý koriandr, kmín, kurkumu a mletou papriku. Dobře promíchejte a nechte koření uvolnit svou vůni.
- Přidejte cizrnu, kokosové mléko a vývar. Vařte 10 minut, občas promíchávejte.
- Přidejte rajče a vařte dalších 5 minut, nebo dokud se omáčka nezahustí.
- Před podáváním osolte podle chuti.
- Po přesunu do misek ozdobte čerstvým koriandrem.
- Servírujte s rýží nebo naan chlebem.