15. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hráškový karí s kuřecím masem je lahodný a vyvážený recept, který vás ohromí skvělou kombinací chutí. Vychutnejte si konzistenci kuřecího masa marinovaného v pikantním karí koření a sleďte se s plnými hráškovými lusky, které dodávají jelitu nádhernou svěžest. Tento recept je nejen chutný, ale také zdravý a plný nutričních hodnot. Připravte si tento hráškový karí s kuřecím masem a nechte se unést výjimečnou chuťovou symfonií.
Suroviny
- 400 g kuřecího masa (nakrájeného na menší kousky)
- 200 g čerstvého hrášku (nebo mraženého)
- 1 velká cibule (nasekaná)
- 3 stroužky česneku (nasekané)
- 1 červená paprika (nakrájená na proužky)
- 1 lžíce kari koření
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce oleje
- sůl
- pepř
Postup
- Na pánvi si rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli do zlatova.
- Přidejte kuřecí maso a orestujte ho dozlatova ze všech stran.
- Přidejte česnek, kari koření, sůl a pepř. Promíchejte a nechte ho chvíli podusit.
- Přidejte nakrájenou papriku a hrášek. Promíchejte a podlijte kokosovým mlékem.
- Pokud používáte mražený hrášek, vařte karí asi 10 minut, dokud není hrášek měkký. Pokud používáte čerstvý hrášek, vařte karí asi 20 minut, dokud není hrášek měkký.
- Případně dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Servírujte s rýží nebo naan chlebem.