15. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Phở je tradiční vietnamská nudlová polévka, která je oblíbená po celém světě. Tato skvělá lahůdka je připravována z hustého hovězího vývaru, plněného čerstvými bylinkami, kousky hovězího masa a rýžovými nudlemi. Phở je nejen chutné jídlo, ale také přináší mnoho zdravotních výhod, díky své bohatosti na vitamíny a minerály. Pokud máte rádi exotickou kuchyni a chuťové dobrodružství, určitě si vyzkoušejte připravit tradiční vietnamskou nudlovou polévku Phở.
Suroviny:
- 400 g rýžových nudlí
- 500 g hovězího masa (např. roštěnec)
- 1 cibule
- 3 hřebíčky
- 1 lžička koriandru v semínkách
- 1 lžička nového koření
- 1 lžička skořice
- 1 lžička čerstvého zázvoru (nastrouhaného)
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce cukru
- čerstvá listová zelenina (např. bazalka, koriandr, mungo klíčky)
- limečka
- další přílohy dle chuti (např. vývar, chilli papričky, hoisin omáčka, sriracha omáčka)
Postup:
- Maso nakrájejte na tenké plátky.
- Cibuli rozřežte na půlky. Do jedné z polovin přišpendlete hřebíčky a celé koriandrové semínka.
- Do hrnce s vodou dejte maso, cibuli s kořením, nové koření, skořici a zázvor. Vařte při nízké teplotě po dobu 1,5 hodiny, dokud maso nezměkčí.
- V mezičase si připravte nudle podle návodu na obalu.
- Uvařené maso vyjměte z vývaru a nakrájejte na jemné nudličky.
- Vývar sceďte a vhoďte zpět na oheň. Přidejte rybí omáčku, sójovou omáčku a cukr. Vařte asi 5 minut.
- Do mísy si připravte nudle, na ně položte plátky masa a zalijte vroucím vývarem. Přidejte zeleninu dle chuti.
- Podávejte s limečkou a dalšími přílohami.