14. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Připravte si svou chuťovou výpravu s kořeněnou kuřecí kapsaídou. Tato chutná a aromatická pokrm je plná čerstvých bylinek, které se doplňují s křupavým kuřecím masem a pikantními paprikami. Ušetřete čas díky našemu jednoduchému receptu a užijte si skvělé jídlo plné lahodného koření. Pustíte se do toho?
Suroviny
- 500g kuřecích prsou
- 1 střední cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička soli
- ½ lžičky černého pepře
- šťáva z ½ citronu
Postup
- Kuřecí prsa nakrájejte na menší kousky.
- Cibuli, česnek a papriku nakrájejte na drobné kousky.
- V pánvi rozehřejte olivový olej na středním ohni a přidejte nakrájenou cibuli, česnek a papriku. Smažte asi 5 minut, dokud se nezačnou lehce barvit.
- Přidejte mletou papriku, kmín, oregano, sůl a pepř. Dobře promíchejte a smažte další 2 minuty.
- Přidejte na kostky nakrájená kuřecí prsa do pánve a smažte je z každé strany asi 5 minut, dokud nejsou zevnitř uvařená a zvenku zlatě hnědá.
- Přidejte šťávu z citronu a vařte ještě 2 minuty, dokud kuřecí maso není zcela propečené a propojené s kořeněnými přísadami.
- Servírujte kuřecí kapsaídu s rýží nebo pečivem.