14. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Kořeněná kuřecí kapsaída
zdroj: Recepty 24/7

Připravte ⁣si svou chuťovou výpravu s kořeněnou ⁣kuřecí‌ kapsaídou. Tato chutná a aromatická pokrm⁣ je plná čerstvých bylinek, které se doplňují s křupavým kuřecím masem ‍a ⁤pikantními paprikami. Ušetřete ‌čas díky našemu jednoduchému receptu a užijte⁣ si skvělé jídlo plné lahodného koření. Pustíte‍ se do toho?

Suroviny

  • 500g kuřecích prsou
  • 1 střední ⁤cibule
  • 2‍ stroužky⁤ česneku
  • 1 paprika
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 ⁣lžička soli
  • ½ lžičky černého pepře
  • šťáva z ½ citronu

Postup

  1. Kuřecí‍ prsa nakrájejte na‌ menší kousky.
  2. Cibuli, česnek ⁢a papriku ‍nakrájejte na drobné kousky.
  3. V pánvi rozehřejte olivový olej ⁢na středním ohni a přidejte nakrájenou‌ cibuli, česnek a papriku. Smažte asi 5 minut, dokud se nezačnou ‍lehce‍ barvit.
  4. Přidejte mletou ​papriku,​ kmín,‍ oregano, sůl a pepř. Dobře promíchejte a smažte další 2 minuty.
  5. Přidejte ⁣na kostky nakrájená ‌kuřecí‍ prsa do⁤ pánve a smažte je z každé‍ strany asi 5 minut, ‍dokud nejsou zevnitř uvařená a zvenku zlatě hnědá.
  6. Přidejte šťávu z citronu ⁢a vařte ještě 2 minuty, dokud‍ kuřecí maso není zcela ⁢propečené a propojené s kořeněnými přísadami.
  7. Servírujte kuřecí kapsaídu s rýží nebo pečivem.