14. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Bò Phở je vietnamská specialita, která se stala populární po celém světě. Tento recept přinášíme pro naprosté pochoutky. Bò Phở je vyrobeno z nadýchaného těsta, které je následně vařeno v aromatickém vývaru s masem, bylinkami a kořením. Ať už jste fanouškem asijské kuchyně nebo jenom hledáte něco nového a chutného, Bò Phở je skvělou volbou pro vás. Připravte si tu najlepší Bò Phở pomocou tohoto jednoduchého receptu a užijte si nezapomenutelnou chuťovou kulisu Asie.
Suroviny
- 700 g hovězího masa – roštěné nebo omáčkové
- 1 velká cibule
- 4 bobkové listy
- 4 kuličky nového koření
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce cukru
- 1 lžička soli
- 300 g rýžových nudlí
- 1 pór
- několik větviček čerstvé máty
- 1 limetka
- čerstvá chilli paprička (dle chuti)
Postup
- Maso spařte vroucí vodou, aby se odstranila případná krev a nečistoty.
- Do hrnce nalijte 2 litry vody a přiveďte k varu.
- Přidejte hovězí maso, cibuli, bobkové listy a nové koření. Vařte na mírném ohni přibližně 1 hodinu, dokud maso nezměkne.
- V misce smíchejte rybí omáčku, cukr a sůl, dokud se cukr úplně nerozpustí.
- Po uvaření masa ho vyjměte z vývaru a nakrájejte na tenké plátky.
- Vývar sceďte a vložte zpět do hrnce. Přidejte směs rybí omáčky, cukru a soli.
- Pór nakrájejte na tenké kolečka.
- V dalším hrnci přiveďte vodu k varu a vařte v ní rýžové nudle podle návodu na obalu.
- Pro servírování naložte vařené nudle do misek. Přidejte nakrájené hovězí maso, pór a zalijte horkým vývarem.
- Každou misku můžete doplnit čerstvou mátou, čerstvě vymačkanou limetkou a nakrájenou chilli papričkou podle chuti.
- Hotovou Bò Phở podávejte ještě horkou.