14. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Bò Phở
zdroj: Recepty 24/7

Bò Phở je​ vietnamská specialita, ⁢která⁢ se stala populární po celém světě. Tento recept přinášíme pro ​naprosté pochoutky.⁤ Bò Phở je vyrobeno z nadýchaného těsta, které je následně vařeno v aromatickém vývaru s masem, bylinkami a kořením. Ať už jste fanouškem ‌asijské​ kuchyně nebo jenom hledáte ⁤něco⁢ nového a chutného, Bò Phở⁣ je skvělou ⁢volbou pro vás.‌ Připravte si tu najlepší Bò ​Phở pomocou tohoto jednoduchého receptu a užijte si nezapomenutelnou chuťovou kulisu Asie. ⁢

Suroviny

  • 700 g hovězího masa – roštěné nebo omáčkové
  • 1 ​velká cibule
  • 4 bobkové listy
  • 4 ⁣kuličky‌ nového koření
  • 2 ‌lžíce rybí ⁣omáčky
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžička soli
  • 300 g rýžových nudlí
  • 1 pór
  • několik větviček​ čerstvé máty
  • 1 limetka
  • čerstvá chilli paprička (dle chuti)

Postup

  1. Maso spařte vroucí vodou, aby se odstranila případná krev a⁣ nečistoty.
  2. Do hrnce⁣ nalijte 2 litry ⁤vody a přiveďte k⁣ varu.
  3. Přidejte hovězí ‌maso, cibuli, bobkové listy a‌ nové ​koření. Vařte ⁤na mírném ohni přibližně 1 hodinu, dokud maso nezměkne.
  4. V misce ‍smíchejte rybí​ omáčku,‍ cukr a sůl, dokud se cukr​ úplně nerozpustí.
  5. Po ⁤uvaření masa ho vyjměte ⁣z ⁤vývaru‌ a nakrájejte na⁤ tenké ⁢plátky.
  6. Vývar sceďte a⁣ vložte zpět do hrnce. Přidejte směs‌ rybí omáčky, cukru​ a soli.
  7. Pór⁤ nakrájejte na ‌tenké kolečka.
  8. V dalším‍ hrnci přiveďte vodu k varu a vařte ⁣v ‌ní rýžové nudle podle⁢ návodu na obalu.
  9. Pro servírování naložte vařené⁣ nudle do ⁤misek. Přidejte ‍nakrájené hovězí maso, pór a⁣ zalijte horkým‍ vývarem.
  10. Každou ⁤misku můžete doplnit čerstvou mátou, čerstvě vymačkanou ‌limetkou a nakrájenou chilli papričkou podle chuti.
  11. Hotovou Bò Phở podávejte ještě ​horkou.