14. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Kuskus s hovězím masem.
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte ⁢recept na výborné jídlo plné⁢ chuti? ​Zkuste ​připravit kuskus s hovězím masem!‍ Tento lahodný ‍pokrm je bohatý ⁣na‍ bílkoviny a přináší perfektní kombinaci koření a zeleniny. Naše podrobné ‌a snadno následovatelné instrukce⁤ vám umožní připravit tento jídlo jako profesionálové. Překvapte své chuťové buňky ​a vyzkoušejte kuskus s‍ hovězím masem ještě‍ dnes!

Suroviny

  • 200 g kuskusu
  • 400 g ⁣hovězího masa (na kosti)
  • 1 cibule
  • 2 ⁤mrkve
  • 2‌ rajčata
  • 2 lžíce ⁢olivového oleje
  • 2 lžičky ‍kari koření
  • 1 lžička mletého kmínu
  • sůl ​a pepř dle chuti

Postup

  1. Maso omyjte, osolte a opepřete.‌ V hrnci ohřejte olivový olej a na něm zprudka opečte maso ze všech stran, dokud není hezky zlatavé.
  2. Přidejte na kousky⁢ nakrájenou cibuli, ‌na kolečka nakrájenou​ mrkev ‍a na kostičky nakrájená rajčata. Promíchejte a podlijte asi 500 ml⁢ vody.
  3. Přidejte kari ‌koření, mletý kmín⁣ a přikryjte poklicí. Vařte na mírném ohni ⁤asi 1,5 hodiny, nebo⁤ dokud maso není měkké.
  4. Mezitím si připravte ​kuskus. V ⁤hrnci ⁢nechte 300⁣ ml vody s trochou soli a ⁣oleje ​zhruba 5 ​minut provařit.‌ Poté odstavte z ohně a vmíchejte⁤ kuskus. Zakryjte a nechte 5-7‍ minut odstát, dokud kuskus⁤ nevsákne vodu.
  5. Hotový kuskus servírujte s​ hovězím ‌masem a rajčaty. Podávejte ‌teplé.