14. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Korejský kimchi kimchi.
zdroj: Recepty 24/7




​Korejský‍ kimchi, tradiční fermentované jídlo z ‍čínského zelí a koření, je oblíbenou pokrmem‌ po celém světě. Tento recept vám ⁢ukáže, jak jednoduše⁤ a rychle připravit chutné kimchi doma. Přidávejte do svých‌ jídel‌ tento osvěžující ⁣a pikantní přílohu ⁤plnou probiotik,‌ které ​jsou prospěšné⁢ pro vaše trávení.

Suroviny

  • 1 ⁣hlávka čínského ​zelí
  • 3 ⁣mrkve
  • 1 cibule
  • 4⁢ stroužky česneku
  • 2 lžíce soli
  • 1 lžíce⁣ chilli prášku
  • 1 ‌lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce⁢ cukru

Postup

  1. Čínské‌ zelí ‍očistíme ‍a nakrájíme na menší kousky.
  2. Mrkev oloupeme ⁢a nakrájíme na tenké proužky.
  3. Cibuli a⁤ česnek ‍nasekáme nadrobno.
  4. Do mísy‍ dáme zelí, mrkev, cibuli a česnek.
  5. Přidáme sůl, chilli prášek, rybí omáčku ⁣a cukr.
  6. Rukama důkladně promícháme,⁤ aby ⁣se ‌všechny suroviny spojily a ochutnaly.
  7. Přesuneme ‌směs‍ do sklenice nebo‍ dózy ⁢se ​vzduchotěsným víčkem.
  8. Necháme fermentovat při ‌pokojové teplotě minimálně 2 ​dny, ideálně 5-7 dní.
  9. Poté kimchi přesuneme do lednice, kde mu ještě necháme ⁤minimálně⁤ týden dozrávat.