13. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Italská těstovina s rajčaty je dokonalé jídlo pro milovníky italské kuchyně. Tento recept kombinuje lahodné rajčatové omáčky s aromatickou bazalkou a šťavnatou těstovinou, což vytváří skvělou chuťovou harmonii. Během vaření se všechny ingredience propojí do dokonalého souznění, které vás vtáhne do kouzla italských kuchyní. Připravte si tento jednoduchý a chutný recept a užijte si bohatou chuť Itálie u vás doma.
Suroviny
- 400 g italské těstoviny (např. špagety nebo penne)
- 400 g rajčat (čerstvá nebo konzervovaná)
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sušeného oregana
- sůl a pepř dle chuti
- čerstvá bazalka na ozdobení
Postup
- Na pánvi zahřejte olivový olej a přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Smažte je dozlatova.
- Přidejte rajčata a oregano. Promíchejte a vařte na mírném ohni asi 10 minut. Rajčata se musí rozvařit a vytvořit hustou omáčku.
- V této době si připravte těstovinu podle návodu na obalu. Po uvaření je slijte a nechte okapat.
- Přidejte uvařenou těstovinu do rajčatové omáčky a promíchejte. Vařte ještě asi 2 minuty, aby se těstovina dobře propenetrovala chutí.
- Podle chuti osolte a opepřete. Pokud je omáčka příliš hustá, můžete přidat trochu vody z vaření těstoviny.
- Servírujte na talíře a ozdobte čerstvou nasekanou bazalkou.