13. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Kuskus s jehněčím a sušenými švestkami
zdroj: Recepty 24/7

⁤Hledáte inspiraci na exotickou a lahodnou⁢ večeři? Vyzkoušejte⁤ náš recept na kuskus s jehněčím⁤ a sušenými švestkami! Tento pokrm spojuje chuťové ‍kontrasty jemného kuskusu, šťavnatého jehněčího masa a⁣ sladkých sušených švestek. Kuskus je lehký a snadno stravitelný, zatímco jehněčí maso dodává jídlu bohatou a jemnou chuť. Sušené ⁤švestky pak dodávají pokrmu sladkost a výraznou ovocnou chuť. Naše jednoduché a rychlé receptura vám⁣ umožní připravit⁤ si ⁢tento lahodný ⁣pokrm i v pohodlí vaší kuchyně. Užijte ​si skvělý⁢ večer plný exotiky a jedinečné chuti!

Suroviny

  • 200 g kuskusu
  • 300 g jehněčího masa (na​ kosti)
  • 100 g sušených švestek
  • 1 ‍cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého ⁤kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1/2 lžičky mletého skořice
  • 1/2 ⁢lžičky soli
  • 400 ml‌ vývaru
  • sůl a pepř podle ​chuti
  • čerstvá petrželka na ozdobu

Postup

  1. Maso‍ omyjte a ​nakrájejte na menší kousky.
  2. Cibuli a česnek oloupejte a jemně nakrájejte.
  3. V hrnci zahřejte olivový olej a orestujte na něm cibuli ⁣a česnek.
  4. Přidejte kousek po kousku ​jehněčí maso a opékejte ho, dokud nezezlátne.
  5. Přidejte sušené ‍švestky,⁤ kmín, koriandr, skořici a sůl. Promíchejte.
  6. Zalijte vývarem a přiveďte k varu. Pak přiklopte pokličkou a‌ nechte vařit ⁤na mírném ohni asi 1,5 hodiny, nebo​ dokud se maso nerozpadá.
  7. Mezitím si připravte kuskus podle návodu na obalu.
  8. Když je maso měkké, ochutnejte omáčku a případně ‍dosolte ⁤a opepřete podle chuti.
  9. Servírujte​ kuskus na‍ talíře a na každý dávkujte porci jehněčího s​ omáčkou ze švestek.
  10. Ozdobte čerstvou petrželkou a ⁢podávejte ⁣ihned.