13. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Kulaté kari kuře
zdroj: Recepty 24/7

‌Kulaté‌ kari kuře je šťavnaté a aromatické​ jídlo, ​připravené z kuřecích kousků v kari omáčce. ‍Tento⁢ recept je vhodný pro milovníky⁢ kořeněného a exotického jídla. Skvěle se hodí na večeři‌ nebo při posezení s přáteli. S pomocí našeho ⁤krok za krokem ⁢návodu na přípravu tohoto jednoduchého jídla si ‍můžete vychutnat chuť Indie přímo ⁤u vás doma. Zkuste to dnes a překvapte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 4 kuřecí prsa
  • 2 lžíce ‌olivového oleje
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžičky kari ⁣koření
  • 1 lžička ‌kurkumy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • ½ lžičky mletého ⁤skořice
  • 400 ml kokosového mléka
  • 1 citron
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvá ⁣petrželka ‍na dekoraci

Postup

  1. Prsa omyjte, osušte a nakrájejte na menší kousky.
  2. Cibuli a česnek ⁢oloupejte a‌ nakrájejte na jemno.
  3. Na ‌pánvi rozehřejte olej a osmahněte⁤ cibuli s⁣ česnekem do doby, než zesklovatí.
  4. Přidejte kuřecí kousky a opékejte je z každé strany, dokud nezezlátnou.
  5. Přidejte kari koření, kurkumu, kmín a skořici. Dobře‌ promíchejte.
  6. Přilijte ⁢kokosové ​mléko a​ promíchejte. Povařte ‌10-15⁣ minut, dokud se‍ omáčka zahustí.
  7. Na závěr přidejte šťávu z citronu ⁤a dochuťte ⁢solí ​a pepřem podle chuti.
  8. Sychravé počasí okořeňte ‌nasekanou⁣ petrželkou, kterou použijte jako dekoraci.
  9. Kulaté kari kuře⁤ podávejte ‌s rýží nebo naan chlebem.