12. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Korejská rýžová polévka s kimchi je lahodný a sytý pokrm, který vás okouzlí svou jedinečnou kombinací chutí. Tato polévka je plná čerstvých a kořeněných složek, jako je kimchi, které dodávají nezaměnitelnou chuť. S její jednoduchou a rychlou přípravou můžete být v pokušení si ji připravit kdykoli, když máte chuť na něco pikantního a teplého. Dopřejte si jídlo, které vám zahřeje tělo a potěší chuťové buňky s touto vynikající korejskou rýžovou polévkou s kimchi.
Suroviny:
- 1 šálek rýže
- 1 šálek kimchi (korejské kyselé zelí)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 l vývar (nejlépe hovězí nebo zeleninový)
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce sezamového oleje
- sůl a pepř podle chuti
- nasekaná zelená cibulka a koriandr na ozdobu
Postup:
- Rýži opláchněte ve studené vodě, dokud nebude voda čistá. Přendejte do hrnce a zalijte vývarem. Vařte podle pokynů na obalu
- V dalším hrnci rozehřejte sezamový olej a osmahněte na něm jemně nasekanou cibuli a česnek
- Přidejte nakrájené kimchi a krátce restujte
- Do hrnce s kimchi přidejte vařenou rýži a zalijte vývarem
- Přidejte sójovou omáčku a nechte vařit asi 10 minut, dokud se chutě propojí
- Ochutnejte a případně dosolte a dosolte podle chuti
- Polévku podávejte posypanou nasekanou zelenou cibulkou a koriandrem