12. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Plněné papriky v arabském stylu jsou lahodným pokrmem, který vás okouzlí svou vůní a chutí. Tento recept vás provede krok za krokem při přípravě tradičních arabských paprik plněných omáčkou z kuskusu, rajčat a aromatických koření. Nechte se unést do orientálního světa a užijte si tuto lahůdku plnou exotických chutí a vůní.
Suroviny
- 4 velké papriky
- 300 g mletého hovězího masa
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, prolisované
- 1 pohanka vařená ve vývaru
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- 1/2 lžičky kurkumy
- 1/2 lžičky skořice
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky černého pepře
- 250 ml rajčatového pyré
- 500 ml vývaru (masového nebo zeleninového)
- čerstvá petrželka na ozdobu
Postup
- Papriky zbavte stopky a semínek a vyplňte je směsí mletého masa, cibule, česneku a pohanky.
- V hrnci zahřejte olivový olej a osmažte v něm hovězí plněné papriky, dokud nezezlátnou ze všech stran.
- Přidejte kmín, mletou papriku, kurkumu, skořici, sůl a pepř a promíchejte.
- Přilijte rajčatové pyré a vývar, zakryjte pokličkou a nechte vařit na středním plameni asi 30 minut.
- Před podáváním ozdobte jemně nasekanou čerstvou petrželkou.