12. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte autentický a chutný korejský bulgogi recept. Tohle oblíbené jídlo je plné bohatých a sladkokyselých chutí, které se perfektně doplňují. Podávejte jako hlavní jídlo nebo do burít nebo do sendvičů. Zajisté si vás získá svou skvělou kombinací marinovaného hovězího masa, čerstvého zázvoru, česneku a sojové omáčky. Připravte si jednoduchý bulgogi a obohatte svou domácí kuchařku o tento exotický pokrm.
Suroviny
- 500g hovězího masa (řízek nebo hovězí roštěnec)
- 4 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce hnědého cukru
- 1 lžíce sezamového oleje
- 4 stroužky česneku (nasekané)
- 1 cibule (nakrájená na tenké plátky)
- 2 lžíce sezamových semínek (nasekané)
- 1 lžička červené papriky (volitelně pro větší pikantnost)
- 1 lžíce oleje na smažení
Postup
- Maso nakrájejte na tenké plátky a dejte do mísy.
- Přidejte sójovou omáčku, hnědý cukr, sezamový olej, česnek a cibuli.
- Dobře promíchejte, aby se všechny suroviny uvolnily a maso se marinovalo alespoň 30 minut.
- Pokud máte gril, předehřejte ho na střední teplotu. Pokud nemáte gril, můžete použít pánvičku na sporák.
- Přidejte olej na smažení do pánve nebo na gril a rozehřejte.
- Přidejte marinované maso a osmažte ho do zlatova až do doby, kdy je dostatečně propečené.
- Nakonec posypeme bulgogi sezamovými semínky a podáváme s rýží.