11. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Květáková polévka se slaninou
zdroj: Recepty 24/7

Květáková polévka se slaninou je lahodná a zdravá volba pro večeři. Tato bohatá⁢ polévka je plná chuti⁤ a přírodních ingrediencí. Květák dodává polévce krémovou konzistenci a slanina přidává hřejivou chuť. Tato polévka je snadno připravitelná ‌a⁣ jistě vás ohromí svou plností a úžasnou vůní. Což takhle vyzkoušet tuto vynikající květákovou polévku se slaninou jako předkrm či hlavní ​chod pro vaše blízké? Nejenže si s ní ‍pochutnáte, ale také získáte příznivé⁤ živiny pro své tělo.

Suroviny

  • 1 velký květák
  • 100 ​g slaniny
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 100 ml ⁤smetany ke šlehání
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvá petrželka na ozdobu

Postup

  1. Květák očistíme a ‍rozdělíme na růžičky.
  2. Z ‌cibule a ⁢česneku​ na jemno nakrájíme a osmažíme na pánvi s rozpuštěnou slaninou.
  3. Přidáme květák a krátce restujeme.
  4. Zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme do ‌měkka, asi 10-15 minut.
  5. Polévku zbavenou nadbytečného vývaru rozmixujeme⁤ dohladka.
  6. Přidáme smetanu a dobře ‌promícháme.
  7. Osolíme a opepříme podle chuti ⁤a krátce povaříme.
  8. Hotovou polévku ozdobíme nastrouhanou slaninou a čerstvou petrželkou.