11. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Italská bruschetta s rajčaty je klasickým italským předkrmem plným chuti a osvěžujících přísad. Vyzkoušejte tento jednoduchý a lahodný recept, který si zamilují všichni milovníci italské kuchyně. Plátky čerstvého chleba jsou opékány a poté potřeny olivovým olejem a česnekem, aby byly křupavé a aromatické. Na vrch pak přidáme plátky sladkých a šťavnatých rajčat, která jsou osvěžující a připomínají slunnou Itálii. Posypte nasekaným čerstvým bazalkou a dochuťte mořskou solí a čerstvě namletým černým pepřem. Tento recept je perfektní na rychlý oběd nebo lehkou večeři a jeho jedinečná chuť vás okouzlí.
Suroviny
- 8 plátků čerstvého chleba
- 4 středně velká rajčata
- 2 stroužky česneku
- Čerstvý bazalkový nádech
- Extra panenský olivový olej
- Sůl a pepř dle chuti
Postup
- Oloupejte a rozmačkejte česnek. Nakrájejte rajčata na velmi jemné kostky.
- Ve vhodné nádobě smíchejte rajčata, česnek, bazalku, olivový olej, sůl a pepř. Promíchejte dobře, aby se všechny chutě spojily.
- Ochutnejte směs a případně přidejte ještě sůl nebo pepř podle svého vkusu.
- Chlebové plátky opečte na grilu nebo v troubě dozlatova. Pokud chcete, můžete je nejdříve potřít olivovým olejem.
- Když jsou chlebové plátky hotové, naneste na ně směs s rajčaty. Můžete ještě přidat trochu bazalky, pokud chcete.
- Tuto italskou bruschettu s rajčaty podávejte ihned jako předkrm nebo součást hlavního jídla.