11. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Kouskem Maroka
zdroj: Recepty 24/7

⁣Hledáte exotický a chutný recept? Vyzkoušejte naši verzi tradičního marockého jídla⁣ -‌ Kouskem Maroka! Tato lahodná pokrm spojuje bohaté koření‌ s‍ čerstvými ingrediencemi a zaručeně vás ohromí svým⁢ výrazným chuťovým ⁣profilem. Uvařte tento jednoduchý a zdravý ⁤recept‍ a pořádně ⁤si pochutnejte na výjimečném kulinářském zážitku plném arabských vlivů. Vaše‌ chuťové ⁣buňky vám za to‍ budou vděčné!

Suroviny

  • 500⁢ g‍ jehněčího masa (rostřiženého⁢ na⁤ malé kousky)
  • 2 cibule (nasekané)
  • 3 stroužky ⁣česneku (nasekané)
  • 2 ‌lžíce ⁤olivového oleje
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1​ lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého skořice
  • ½⁢ lžičky mletého červeného pepře
  • ½ lžičky mletého kurkumy
  • ½ lžičky ⁤mletého ⁢zázvoru
  • 400 g ‍rajčat‍ (oloupaných a nasekaných)
  • 500 ml hovězího vývaru
  • 100 g sušených⁢ meruněk (nasekaných)
  • 100 g ⁢oliv⁣ (bez jádřinců)
  • Čerstvá petrželka nebo koriandr (na ozdobu)
  • Soľ a pepř ‌podle chuti

Postup

  1. Na rozpáleném oleji orestujte cibuli a česnek, ⁤dokud nezežloutnou.
  2. Přidejte⁤ jehněčí maso a opékejte, dokud nezezlátne ze všech stran.
  3. Přidejte všechny koření (koriandr, kmín, skořici, ⁢červený pepř, kurkumu a zázvor) a ⁣míchejte asi 1 minutu, dokud se koření ⁣neuvoní.
  4. Přidejte rajčata, vývar a sušené meruňky.
  5. Přiveďte směs k varu, snižte plameň a vařte na mírném ohni ‌asi 1 hodinu, ⁣dokud maso není měkké.
  6. Přidejte olivy a vařte dalších ‌10 minut.
  7. Ochutnejte a ​podle potřeby⁢ přidejte sůl a pepř.
  8. Před‍ podáváním⁢ ozdobte čerstvou petrželkou nebo koriandrem.
  9. Servírujte s rýží nebo chlebem.