11. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Hovězí vývar se zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí⁤ vývar se zeleninou ⁤je lahodná a zdravá polévka plná chuti. Tento recept ​vám přinese ‍hřejivou a vydatnou večeři, kterou můžete připravit‍ kdykoli potřebujete ukolébat svůj žaludek.‍ Kombinace ⁤lahodných hovězích ‌kusů, čerstvé zeleniny a aromatických bylinek dodává této polévce​ bohatou a vyváženou chuť. Navíc,⁢ příprava tohoto vývaru je snadná⁣ a rychlá. Dopřejte si tento‌ výtečný hovězí vývar⁣ se zeleninou a vychutnejte si hořk, který ⁤hořčíčná‌ semínka⁣ a hřebíček dodávají této tradiční​ české specialitě.

Suroviny

  • 500 g hovězího masa (přední⁣ část)
  • 2 cibule
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • 1 kousek celeru
  • 1 česneková ‌hlava
  • 3 bobkové listy
  • 5 ⁤nového koření
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Maso zbavte přebytečného tuku a nakrájejte na menší⁣ kousky.
  2. Cibuli oloupejte a nakrájejte na čtvrtky.
  3. Mrkev, petržel a celer omyjte, ​oloupejte a ‌nakrájejte na ⁤menší kousky.
  4. Česnek rozdělte na ⁣stroužky‌ a lehce properte.
  5. Na‌ rozpáleném hrnci osmahněte maso z každé strany, dokud nezezlátne.
  6. Přidejte cibuli‌ a česnek​ a nechejte krátce osmahnout.
  7. Přidejte​ zeleninu a osmahněte ‌ještě ⁣chvíli.
  8. Zalijte‍ vodou tak, aby‌ vše bylo ponořené a přiveďte k varu.
  9. Přidejte bobkové listy,‌ nové koření a⁢ dochuťte‌ solí a ⁤pepřem.
  10. Snížte plamen‍ a vařte vývar přibližně 2 hodiny, dokud maso nezměkne.
  11. Vyjměte maso a zeleninu, sceďte‍ vývar a můžete použít buď samotný, nebo jako základ pro polévku.