10. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Empanada s játrem a rajčaty je lahodným receptem inspirovaným latinoamerickou kuchyní. Tyto malé pečené koláče jsou plné chuti a skvěle se hodí jako svačinka nebo předkrm. Uvnitř empanadas se nachází výrazné játrové maso, které je osvěženo rajčaty a dalšími dochucovadly. Tato kombinace ingrediencí vytváří neodolatelné spojení sladkého a slaného, které potěší všechny gurmány. S receptem na empanadas s játrem a rajčaty si můžete snadno vytvořit výjimečnou pochoutku, která oživí váš jídelníček.
Suroviny:
- 250 g játrového masa
- 1 střední cibule, nasekaná na drobno
- 2 stroužky česneku, nasekané na drobno
- 2 rajčata, oloupaná a nakrájená na kousky
- 1 paprika, nakrájená na kousky
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
- listové těsto
- 1 vejce, rozšlehané
Postup:
- Na rozpáleném oleji osmahněte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte játrové maso a smažte ho dozlatova.
- Přidejte rajčata a papriku a vařte, dokud zelenina nezměkne.
- Ochutnejte solí a pepřem a případně dochuťte.
- Na pomoučené ploše rozválejte listové těsto a nakrájejte ho na menší kruhy.
- Na každý kruh dejte lžíci náplně, zabalte a pečlivě uzavřete okraje těsta.
- Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 20 minut nebo dokud těsto nezanikne.
- Hotové empanadas podávejte teplé.