10. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Tiramisu s mascarpone je lahodný italský dezert, který zaručeně oslní vaše chuťové buňky. Tento recept využívá krémovou mascarpone a capuccino namočené piškoty savoiardi. Vrstva krému je jemně šlehaná a posypána kakavovým práškem. Tiramisu je dokonale vyvážený kombinací sladkosti, kávy a tekutého mascarpone. Dopřejte si tento oblíbený italský výtvor a ponořte se do nebeského zážitku plného dobroty.
Suroviny
- 200 g savoiardi (ladyfingers)
- 250 g mascarpone
- 3 vejce
- 100 g cukru
- 200 ml silné kávy
- 2 lžíce rumu
- kakao na posypání
Postup
- V misce oddělte žloutky od bílků.
- V druhé misce vyšlehejte bílky do tuhé pěny.
- V misce s žloutky přidejte cukr a vyšlehejte do světlého krému.
- Pomalu vmíchejte mascarpone do žloutkové směsi, dokud nedostanete hladký krém.
- Postupně přidejte vyšlehané bílky a opatrně je vmíchejte do směsi.
- Směs dejte na chvíli stranou a připravte si silnou kávu.
- Do kávy přidejte rum a promíchejte.
- V misce nebo ve formě si připravte první vrstvu savoiardi. Naplňte ji kávou s rumem, ale nechte ji dostatečně nasáknout, aby byla měkká, ale ne rozmočená.
- Naneste na vrstvu savoiardi polovinu připraveného krému.
- Pokračujte další vrstvou savoiardi, namáčenou kávou s rumem, a přidejte druhou polovinu krému.
- Poslední vrstvou bude savoiardi, kterou namočte v kávě s rumem.
- Na vrchol posypeme vrstvu kakaa.
- Uchovávejte v lednici minimálně 2 hodiny, nejlépe přes noc, aby se všechny chutě promísily.
- Po vychladnutí můžete podávat a těšit se z vynikajícího tiramisu s mascarpone!