9. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Kuřecí satay s arašídy je lahodné asijské jídlo, které vás překvapí svou chuťovou explozí. Kousky kuřecího masa jsou marinovány v dochucené směsi a poté grilovány nebo grilovány pro extra kouřovou chuť. Satay omáčka s arašídovým máslem dodává receptu bohatou a sladce pikantní skladbu. Tento jednoduchý a rychlý recept je ideální pro všechny milovníky exotických chutí. Vyzkoušejte ho ještě dnes a ponořte se do světa thajské kuchyně!
Suroviny
- 500 g kuřecího masa (prsní část)
- 3 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce arašídového másla
- 2 lžíce medu
- 2 stroužky česneku (rozmačkané)
- 1 lžička zázvoru (nasekaného)
- 1 lžička kurkumy
- šťáva z 1 limetky
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si připravte marinádu. V míse smíchejte sójovou omáčku, arašídové máslo, med, česnek, zázvor, kurkumu, limetkovou šťávu, sůl a pepř. Šťávu z limetky přidejte postupně a ochutnejte marinádu.
- Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky a vložte je do misky se marinádou. Vyjměte alespoň 1/4 marinády na pozdější použití.
- Nechte maso marinovat v chladničce minimálně 1 hodinu, ideálně však přes noc.
- Před přípravou satay namočte bambusové špejle do vody, aby se nepřipálily.
- Nasadit na špejle kuřecí kousky a grilujte je na rozpálené pánvi nebo grilu, dokud nejsou z obou stran krásně zlatavé a propečené.
- Během grilování pravidelně přelévejte kuřecí kousky zbývající marinádou.
- Po upečení podávejte kuřecí satay s arašídy s připravenou marinádou jako dip. Můžete také přidat nakrájenou čerstvou zeleninu nebo rýži jako přílohu.