9. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Kuřecí kachní prso s pomerančovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

‌ Tato chutná ​a ⁢elegantní receptura ⁢na ⁤kuřecí ‌kachní prso s pomerančovou omáčkou⁢ je skvělou⁤ volbou pro vyzkoušení na ⁢speciální příležitosti nebo ​pro obyčejnou večeři. ‍Kachní prsa jsou opékaná dozlatova a podávaná s bohatou ⁣omáčkou z ⁣čerstvě vymačkané ‌pomerančové‌ šťávy, která přidává jemný a osvěžující hřejivý ​dojem. S jemným ‌jídlem, které‍ se snadno připravuje, budete ‌mít jistotu, že ⁢potěšíte ⁢své chuťové​ pohárky. Experimentujte s dochucením ‍a podávejte s oblíbeným přílohou pro skvělé výsledky ⁤a pochoutky ⁢pro celou rodinu.

Suroviny:

  • 2⁣ kusy kuřecího kachního prsa
  • 4 ​pomeranče
  • 2 lžíce ‌medu
  • 1 ​lžíce olivového oleje
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Prvně ⁤si​ připravte‌ marinádu ‍pro kuřecí ⁤kachní prsa. Smíchejte med, olivový⁣ olej, šťávu ze dvou⁣ pomerančů, sůl‍ a pepř podle chuti v ‌míse.
  2. Kachní prsa řádně‍ očistěte a nakrájíme na stejně tlusté‌ plátky. Poté je ⁣vložte do marinády a⁢ nechte je‍ odležet ⁤v⁣ lednici minimálně hodinu, ideálně však přes noc.
  3. Na rozpálené pánvi⁣ smažte​ kachní prsa z obou‍ stran do zlatova. ‍Po upražení prsa vložte do vymaštěného pekáče​ a pečte při 180 ⁤stupních cca 20 ‍minut.
  4. Vezměte přetlačený pomerančový džus ze dvou ‌pomerančů a přidejte ho do kastrolu. Při mírném varu zredukujte omáčku na polovinu ‌objemu.
  5. Omáčku dochuťte ⁤solí a ⁤pepřem. Můžete také přidat lžíci medu, ⁣pokud je příliš kyselá.
  6. Hotovou omáčkou polijte kachní prsa a podávejte s‌ přílohou dle vlastního výběru.