8. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Pokrm Kuřecí kastrol provençálský je lahodná a aromatická francouzská specialita, která zaujme svou chutí i vzhledem. Křehké kousky kuřecího masa se spolu s čerstvou zeleninou, bylinkami a rajčaty propojí v jedinečnou a bohatou kombinaci chutí. Smetanová omáčka dodává jídlu krémovou texturu a dokresluje jeho chuťový projev. Tento recept je skvělou volbou pro všechny milovníky francouzské kuchyně, kteří si chtějí doma připravit autentické jídlo plné vůně a lahodnosti. S námi zažijete chuťovou cestu do Provence.
Suroviny
- 4 kuřecí prsa, nakrájená na kousky
- 2 cibule, nakrájené na tenké plátky
- 2 cukety, nakrájené na kolečka
- 2 papriky, nakrájené na proužky
- 4 rajčata, oloupaná a nakrájená na kostičky
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce provençálských bylinek
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- V rendlíku rozehřejte olivový olej a osmažte na něm cibuli dozlatova.
- Přidejte kuřecí kousky a smažte je, dokud nezezlátnou z každé strany.
- Přidejte cukety, papriky a česnek. Smažte 5 minut, dokud zelenina nezměkne.
- Přidejte rajčata a provençálské bylinky. Ochutnejte solí a pepřem.
- Pod pokličkou vařte na mírném ohni 20-25 minut, nebo dokud kuřecí maso není měkké.
- Před podáváním můžete posypat jemně nasekanou petrželkou.