8. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Spaghetti Carbonara
zdroj: Recepty 24/7

⁤ Spaghetti Carbonara je tradiční italské jídlo ⁣plné lahodného sýra, slaniny a česneku. Tento jednoduchý, ale ​chutný‍ recept⁢ se stane oblíbeným vařebním ⁤zážitkem pro vaši rodinu a‌ přátele. S těmi nejjemnějšími spaghetti, smetanou, vaječnými ⁤žloutky a čerstvým Petrželkou na⁢ závěr, si připravte‌ autentickou italskou Spaghetti ‌Carbonara přímo u vás ‍doma.

Suroviny

  • 250 g ⁤spaghetti těstoviny
  • 150 g​ pancetta (italská⁣ slanina)​ nebo klasická⁤ slanina
  • 2 stroužky česneku
  • 3⁢ žloutky
  • 50 ⁢g strouhaného parmazánu
  • 50 g strouhaného pecorina (italský sýr)
  • Sůl ‍a čerstvě ‌mletý černý ⁤pepř podle‌ chuti
  • Petrželka⁤ na ozdobu

Postup

  1. Do hrnce s osolenou vroucí vodou vložte spaghetti těstovinu a⁤ vařte podle ‍návodu⁣ na obalu, dokud není ⁣al dente.
  2. V menším hrnci osmahněte na středním ohni ⁢nakrájenou ⁣pancettu dozlatova.
  3. Přidejte prolisovaný česnek a smažte ho spolu s pancettou asi minutu, dokud⁤ nezíská ‍lehkou ‍chuť ⁣a vůni.
  4. V‍ míse smíchejte žloutky,⁢ parmazán a pecorino. Přidejte trochu soli a pepře.
  5. Drain the cooked spaghetti ‌and ‌immediately ​add ⁤it to ⁣the⁤ bowl⁣ with the​ egg mixture.‌ Toss ⁢well to coat the pasta evenly with the sauce.
  6. Nechejte těstovinu⁢ v míse trochu vychladnout, ‍aby⁢ sýry zhoustly ⁢a vytvořily ​krémovou omáčku.
  7. Přidejte směs ⁤pancetty a‌ česneku a opět důkladně ‌promíchejte.
  8. Pokud je omáčka⁤ příliš hustá, ⁢můžete přidat trochu vroucí vody z těstoviny, abyste ji naředili.
  9. Při servírování ozdobte pokrm jemně nasekanou petrželkou a podávejte ještě‍ teplé.