8. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Pokud hledáte nápad na výborné a jednoduché jídlo, tak sýrové kuře s bylinkovou nádivkou je skvělou volbou. Tento recept vám nabízí kombinaci jemného kuřecího masa s lahodnou a aromatickou bylinkovou nádivkou a vrstvou lahodného sýru. Připravte si toto chutné jídlo, které se stane oblíbené nejen u vaší rodiny, ale i u hostů.
Suroviny:
- 4 kuřecí prsa
- 200 g smetany
- 100 g strouhaného sýra
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce čerstvých bylinek (např. petrželka, tymián, oregano)
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- 1. Kuřecí prsa nakrájíme napůl přesně do poloviny, takže z jednoho prsa vzniknou dvě stejné části. Vyklepneme je na nudličky a osolíme a opepříme.
- 2. Na každém plátku masa spojíme oba konce, aby vznikla kapsa. Do té naplníme směs ze smetany, strouhaného sýra, utřeného česneku a čerstvých bylinek. Kapsy zastrčíme drevenými špejlíkami, aby nádivka zůstala uvnitř.
- 3. Plátky masa položíme na zapékací plech a pečeme v předehřáté troubě na 180°C po dobu 25-30 minut, nebo dokud masa nejsou zlatavě hnědá a uvnitř propečená.
- 4. Hotová sýrová kuřecí prsa můžeme podávat s restovanou zeleninou, bramborovou kaší nebo salátem.