7. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Recept na tradiční slepici Dijon: Skvělé jídlo s neodolatelně chutným kouskem kuřecího masa obaleného v omáčce Dijon. Připravte si jednoduchý a elegantní oběd s tímto receptem, který vám přinese velké pochvaly od vašich hostů. Slepice je marinována v kombinaci bylinek a koření a pak je smažena do zlaté křupavosti. Potom je podávána v bohaté smetanové omáčce s příjemně ostrou chutí hořčice Dijon. Dopřejte si tento lahodný pokrm plný výrazného aroma a výjimečné chuti.
Suroviny
- 2 slepice (rozebrané na díly)
- 2 lžíce hořčice Dijon
- 4 lžíce medu
- 4 stroužky česneku (nasekané)
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce čerstvého tymiánu (nasekaného)
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- V misce smíchejte hořčici Dijon, med, nasekaný česnek, olivový olej, tymián, sůl a pepř.
- Slepice osolte a opepřete ze všech stran.
- Potřete marinádou z hořčice a medu obě strany slepicích dílů.
- Dejte slepice do pekáče a zalijte zbylou marinádou.
- Přikryjte a nechte marinovat v lednici aspoň 1 hodinu (ideálně přes noc).
- Vložte pekáč do předehřáté trouby na 190 °C a pečte 40-45 minut, dokud slepice není zlatavá a uvnitř dobře propečená.
- Při podávání můžete slepici polít omáčkou z pekáče a servírovat s přílohou dle vašeho výběru.